Advantage Austria – Austrijski ured za vanjsku trgovinu i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, uz pomoć projektnih partnera – Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Švicarskoga veleposlanstva i Zaklade Znanje na djelu – organiziraju prvi ciklus prakse za preko 50 nastavnika strukovnih škola koja će se održati od 6. do 15. travnja 2021. godine. Glavni cilj cjelokupne inicijative je izgradnja bolje suradnje i kooperacije između poduzetništva i strukovnog obrazovanja.

Tijekom rada u tvrtkama, nastavnici će obavljati poslove kuhara, konobara, CNC operatera, prodavača, mesara, pekara, cvjećara, stolara itd. Kroz praktičan rad i komunikaciju s mentorima, ali i upravom poduzeća i odjela ljudskih resursa koji će im biti na raspolaganju, dobit će uvid u stvarne kompetencije koje se traže od njihovih učenika kao budućih zaposlenika.

Sudjelovanjem u praksi nastavnici dobivaju autentičan uvid u svakodnevni rad poduzeća, stječu osobna iskustva u poslovnomu svijetu (koja će moći prenijeti svojim učenicima), dobivaju realnu sliku ekonomskoga konteksta i operativnih procesa u poduzeću itd. Osim toga, ostvaruju vrijedne kontakte s poduzećima iz kojih se u budućnosti mogu ostvariti dodatne suradnje.

U projektu sudjeluju strukovne škole iz Čakovca, Koprivnice, Ludbrega, Pitomače, Rijeke, Siska, Varaždina, Vinice, Virovitice, Zadra i Zagreba.

Poduzeća koja sudjeluju u projektu su: A.B.L.E. d.o.o., AP Varaždin,B&O Prelog d.o.o., dm – Drogerie Markt d.o.o., ELCON Geraetebau Rijeka, Gastrocom ugostiteljstvo, Gligora, INTERSPAR, KOSTWEIN Proizvodnja strojeva d.o.o., Kroštula, Lesnina H d.o.o., Meskal d.o.o., MTO-Paleka, Namjestaj MIMA, Nasadi, Pana Turopolje, Puntica, Pustara Višnjica, Rail Cargo Logistics – Croatia d.o.o., Restoran Višnjica, SPAR Hrvatska d.o.o., TE-PRO, Toplice Sveti Martin d.o.o. i Zvijezda.

Dodatne informacije o skupu možete pronaći na sljedećoj poveznici.

 

Ispis objave